Парцел от 10.2 дка в Пчелински бани (Община Костенец)

Съветите на експерта:

Продава: Парцел от 10.2 дка в Пчелински бани (Община Костенец)

Цена: 95 000 EUR

Отлична инвестиция за изграждане на атрактивен СПА-комплекс – с добро местоположение, минерална вода и климат.

За контакт: тел: 088 8924185, email: sfb@bia-bg.com

Описание на имота:

С. Пчелин се намира в Ихтиманска Средна гора, на 5-6 км. от гр. Костенец, на 5 км. от гр. Долна баня и на 25 км. от Боровец. Селището е разположено във водосборния басейн на р. Марица, който обхваща южните склонове на Черни рид от Ихтиманската Средна гора, източните склонове на рид Шумнатица, североизточните склонове на Рила и Костенската котловина. Минералният извор в Пчелински бани е най-горещият от 4-те извора в околността - 73⁰С:

Парцелът е 7 категория се намира на около 500-600 м от извора. Надморската височина е около 700м. Земята е била 7-ма категория земеделска, но е прекатегоризирана. Предвид даденостите на региона, мин. извор и близостта до Боровец земята е преотредена за СПА-център и къщи. Вода и ток има в непосредствена близост.

    ПУП е със следните параметри:
  • Устройствена зона: курортна зона
  • Плътност на застрояване: 30% (около 3 300 кв.м.)
  • Интензивност: 1,5
  • Височина: до 10 м (3-4 етажа)
  • Минимално озеленяване: 50%
  • Начин на застрояване: свободно и комплексно

Съчетанието на СПА процедури с възможност за еко туризъм прави локацията изключително конкурентно на пазара. Към 2008 год. е имало решение от Министерството на земеделието и храните за Промяна предназначението на земеделската земя за неземеделски нужди и утвърждаване на площадка за терасата за проектиране. ПУП-ът не важи вече, но може много бързо да се направи пак.

Посредничество при покупко-продажба на активи или цял бизнес

София, ул. Чаталджа 76, ет. 1