Продава: Производствена база – 14,6 дка в гр. София (кв. Люлин)

Продажба на бизнеси и бизнес имоти

Продава: Производствена база – 14,6 дка в гр. София (кв. Люлин)

Цена: 4 144 000 EUR

(Текуща пазарна стойност на обекта по оценка на лицензиран оценител – 4 209 466 EUR)

За контакт: тел: 088 8924185, email: sfb@bia-bg.com

3 халета (с обща площ 1600 кв.м и височина 11 м.), кранове за товарно-разтоварна дейност (подемност 13 т.). адм. сграда (360 кв.м), складове (над 600 кв.м), магазин с индустриална насоченост (200 кв.м) и 5 оранжерии (765 кв.м).

Основни предимства: работещ и печеливш бизнес, отлична локация, канализация, собствен трафопост, централен водопровод, два сондажа, газифициране, в близост до жп линия, с опция за построяване на четвърто хале с 2000 кв.м РЗП

Районът е с изградена инфраструктура, много добра транспортна осигуреност, в това число и от метротранспорт. Преобладаващото застрояване в района е промишлено и имотът е подходящ за разнообразни индустриални дейности и складова дейност и предоставя широк спектър от възможности за развитие и инвестиции.

Върху имота са изпълнени дворни подобрения – вертикална планировка, съобразно предназначението на обекта, площадкови водопровод и канализация, армирана бетонова и асфалтова настилки, електрозахранване, осветление, озеленяване.

В случай на интерес от Ваша страна, готови сме да предоставим допълнителна информация и да организираме огледи и срещи.

Съветите на експерта:

    Върху терена е изпълнена вертикална планировка и подобрения както следва:
  • Настилки – армирана бетонова настилка; отводнителни метални решетки, асфалтово покритие и зелени площи;
  • Тротоари и бордюри – бетонови плочи 30/30 см; градински и тротоарни, ограничаващи зелените и тротоарни площи, както и асфалтовата настилка;
  • Метална ограда върху монолитен фундамент;
  • Водопроводна мрежа – захранване от градската водопроводна мрежа през разпределителна шахта;
  • Площадкова канализация;
  • Градинско и площадково осветление;
  • Козлови /портален/ кран с товароподемност 13,5 т.;
  • Площадка разтоварище;
    Обектът е обезпечен с високотехнологично оборудване за осъществяване наосновната дейност.
  • Високотехнологична автоматизирана машина за производство на арматурни заготовки. Изготвя 2D и 3D детайли, изправя, реже, огъва.
  • Заваръчни агрегати, машина за рязане на метални профили и пробиване на дупки, във всяко от халетата е монтиран мостови кран с товароподемност 3,0-3,5 т

В зависимост от интересите, ресурсите и пазарните потребности на предприемачите, в този производствен комплекс и на това атрактивно място, както и при наличието на съществуващото оборудване се откриват много и разнообразни възможности за развитие на различни бизнес-дейности, като например:

1. Продължаване и развитие на комплекса като производство на метални конструкции (Арматурен двор). Текущата пазарна стойност на предприятието по оценка на независим оценител е в размер на 4 652 756 EUR. Предприятието традиционно генерира годишен доход, който може за обслужва необходимия паричен поток за обслужване на кредит, който купувачът може да ползва за закупуването на предприятието. Разработен е съпътстващ бизнес на територията на предприятието – оранжерии за цветя, което също може да бъде развито като източник на допълнителен доход за купувача.Със съществуващите халета и кранове, мястото е идеално за създаване на производствен център за метални конструкции като стоманени рамки, метални тръби и други изделия.

2. Производство на промишлени компоненти: Използвайки вече съществуващите халета и кранове за товарно-разтоварна дейност, има възможност за производство на бетонни елементи, метални конструкции, PVC и алуминиеви профили и други строителни материали.

3. Логистичен и дистрибуционен център: С близостта до жп линия и добрата инфраструктура, това място може да се превърне в логистичен център за складиране и разпределение на стоки.

4. Автомобилни ремонтни и сервизни услуги: Административната сграда може да бъде превърната в автомобилен сервизен център, а халетата да се използват за ремонт на автомобили, леки или тежки, както и за складиране на авточасти.

5. Производство на мебели: Използвайки оборудването за производство и складовите помещения, бизнесът може да се фокусира върху производството на мебели за дома, офиса или обществени пространства.

6. Електромонтажни услуги и производство на електрооборудване: Използвайки собствения трафопост и инфраструктурата за електрозахранване, комплексът може да бъде база за електромонтажни услуги или производство на електрооборудване.

7. Други

Тези са само някои от идеите за алтернативни бизнеси, които могат да бъдат разработени на това място със съществуващото оборудване. Възможностите са много и зависят от интересите, ресурсите и пазарните нужди на предприемачите.

Възползвайте се от тази възможност:

Оставете ни вашите данни и ние ще се свържем с вас:













София, ул. Чаталджа 76, ет. 1